Un cop s’acaba el contracte… Què?!

Potser aquesta és la pregunta més comuna entre aquells als que se’ls està acabant el contracte… però no la tesi!

Per sort, fa uns anys s’han anat substituint les beques dels investigadors en formació per contractes i per tant, com que s’ha estat cotitzant, es té dret a COBRAR l’ATUR!

Si vols informar-te de com fer-ho aquí va un full de ruta i algunes recomanacions.

Tot comença quan es firma un document conforme s’ha acabat el contracte amb la UdG (ja et comunicaran que l’has de firmar, no s’ha de demanar). Un cop acabat el contracte, si t’interessa cobrar l’atur s’han d’acabar els tràmits en 15 dies, així que no val a badar! Tot seguit cal:

1- Demanar el CERTIFICAT D’EMPRESA a la secció de nòmines i seguretat social (Edifici Butinyanes). Es pot sol·licitar per telèfon o per correu:

Tel.: 972 41 80 65

Correu: rh.nomines@udg.edu

Un cop sol·licitat, calen un parell o tres dies per tramitar-lo.

2- Mirar en quin centre et pertoca anar a demanar l’atur.

Es pot fer trucant al 012, o per internet: Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)

3- Preparar els documents que es necessiten: fotocòpies de DNI, CERTIFICAT D’EMPRESA i LLIBRETA on es volen ingressar els diners de l’atur. Cal saber també el número d’afiliació a la seguretat social.

Per curar-se amb salut pot ser útil portar una fotocòpia del contracte, l’última nòmina i un llibre per llegir mentre t’esperes!

4- Aixecar-se aviat per agafar número! Aquests llocs solen obrir a les 8h però hi ha força gent… si no et vols quedar sense número toca matinar!

Cal demanar el número per COBRAR la prestació de l’atur. Si voleu a més que us ajudin a buscar feina, heu de demanar a més un número per la BORSA DE TREBALL.

5- Esperar sense desesperar! Un cop us agafin ja és bufar i fer ampolles.

Comments are closed.