Després d’un any fent la tesi em retenen molt més sou! Però què passa? No entenc res!

Segurament si llegeixes això és perquè acabes de veure que de sobte i després d’un any cobrant el que t’esperaves, el teu sou a baixat dràsticament … probablement acabes d’enviar un correu electrònic a recursos humans intentant demanar explicacions i estàs una mica neguitós … Si no pots esperar que et responguin segueix llegint. Aquesta pràctica, malauradament, és totalment normal i entra dins de la normalitat de la gestió de les nòmines de la UdG.

Intentarem explicar-nos millor, aquest increment sobtat de la retenció que t’apliquen es deu a la pròrroga que has tingut al setembre. L’IRPF es calcula segons el que guanya cada persona durant l’any (any natural i no el curs) i segons el seu contracte. Per fer-ho fàcil, pensa que a ulls d’hisenda, tu has tingut un contracte de 4 mesos (de setembre a desembre) i un altre de de 8 (de gener a agost). Com que en cap dels dos casos arribes al mínim la retenció que et fan és molt baixa.

Però AL TANTO! Que no s’acaba aquí, ara que ja és agost i acabes de renovar el contracte, aquests 8 mesos que treballaves aquest any s’acaben de convertir en 12! Al renovar el contracte ja arribes als mínims marcats per la llei i per tant se t’apliquen les retencions corresponents. Però has de compensar aquests primers 8 mesos on la retenció era mínima! Això fa que et retinguin molt més i que la bufetada sigui molt més forta. Durant aquests últims mesos de l’any veuràs disminuït, molt dràsticament el teu sou.

Passat aquest tràngol les retencions s’estabilitzen ja que el teu contracte ja és fins al final de la tesi. Al estabilitzar-se no hauries de patir cap d’aquests sotracs al llarg del que et queda de tesi!

Per qualsevol cosa però, pots posar-te en contacte amb Recursos Humans: Nomines i seguretat social <rh.nomines@udg.edu>

O amb nosaltres a través del nostre correu (associacio@udgdoc.org), Facebook o twitter!

Esperem que t’hàgim ajudat!

Comments are closed.