Per una recerca de qualitat, justa i que no menystingui als seus integrants – Manifest

En relació als canvis en la codificació dels contractes.

Per una recerca de qualitat, justa i que no menystingui als seus integrants.

A principis de març i arrel del canvi en el codi relatiu als contractes predoctorals del 401 per obra i servei al 420 en pràctiques el col·lectiu de doctorands de la Universitat de Girona, agrupats a l’associació UdG.doc es va informar i reunir en assemblea el 2 de març de 2016.

Tot i que segons comunicat del govern en data 03/03/2016 aquest canvi de codificació serà revertit (http://prensa.empleo.gob.es/WebPrensa/noticias/laboral/detalle/2992) i els doctorands tornarem a disposar del codi 401 d’Obra i servei, l’assemblea va considerar oportú adreçar-se a les autoritats de la Universitat de Girona per tal de denunciar el tracte i la gestió d’aquest conflicte per part de la Universitat així com exposar les reclamacions del col·lectiu en relació a la seva situació laboral.

Així doncs, i fruit de l’assemblea del 2 de març volem comunicar que:

  1. Considerem inacceptable el tracte rebut per la Universitat de Girona en aquesta qüestió. La UdG forma part del CRUE, que el maig de 2014 es va adreçar al ministeri per consultar el canvi en la codificació i per tant, entenem que la UdG estava al corrent del canvi que estava a punt de succeir. Tal com exposa el Vicerectorat de Personal Docent i Investigador de la UdG en el comunicat del 22 de febrer de 2017, aquest canvi “s’ha hagut d’aplicar perceptivament a les noves altes des de gener de 2016 i les pròrrogues a partir de febrer de 2016”, fet que implica el coneixement d’aquesta situació amb anterioritat al 21 de febrer de 2017, data en que s’entra a registre una carta d’UdG.doc demanant explicacions sobre els canvis de codis als òrgans de govern. Tot i això, no es va avisar en cap moment als doctorands ni es va fer cap tipus de comunicat adreçat al col·lectiu. Només al rebre la carta de UdG.doc ja esmentada, que era al cap d’un any d’aquest canvi. Mostrant així una clara carència en la comunicació vers el PDI en formació de la UdG, i una manca total de transparència en vers a aquest col·lectiu.

Igualment, considerem inacceptable l’actuació del govern estatal, responsable final del canvi de codificació, realitzat sense avís, amb nocturnitat i de forma retroactiva sense ni tan sols comunicar-ho als afectats.

  1. Exigim de la forma més immediata possible una reunió amb el rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, per tal que aquest pugui donar explicacions de forma pública davant del col·lectiu de doctorands de la UdG i també, explicar les intencions reals que hi havia darrere del canvi en la codificació i quins interessos hi tenia la Universitat.
  2. Reclamem compromís per part de la Universitat de Girona pel que fa a la transparència de les seves accions i canvis que tingui previstos. Vinguin del Ministeri o d’on sigui. No només pel nostre col·lectiu, si no també a tota la comunitat universitària.
  3. Finalment, des de la UdG.doc veiem que l’arrel del problema rau en la manca de blindatge del nostre col·lectiu a nivell laboral. Així doncs, i a nivell administratiu, considerem necessària la creació d’un marc contractual propi del món de la recerca, que permeti englobar col·lectius menystinguts com els doctorands o els post-docs. Figures laborals que no estan blindades i que poden sotmetre’s a canvis a nivell laboral d’un dia per l’altre, sense consulta prèvia i de forma retroactiva. En aquest aspecte, demanem a l’equip de govern que s’alineï amb aquest posicionament que permetria millorar la situació laboral d’aquests col·lectius així com blindar-la per tal d’evitar-ne el menysteniment per part de l’administració.

Esperem doncs una resposta a aquestes reclamacions que es fan des del col·lectiu de doctorands en aquest manifest.


ADHERIU-VOS AL MANIFEST AQUÍ


A la UdG.doc veiem clar que en un estat funcional on s’hauria d’apostar per la recerca i la creació de coneixement, cal reconèixer la figura dels investigadors dins d’un marc contractual propi. Un règim específic per a la recerca on es contempli una tipologia de contracte predoctoral i s’estableixin exactament les seves condicions de treball i cotització. La llei de la ciència (14/2011) sembla no ser suficient, ja que laboralment no blinda les condicions del PDI en formació i el deix en un estat fràgil i susceptible a ser canviat sense consens i de forma unilateral.

Així doncs, creiem convenient que es treballi per aquesta reclamació i es tingui en compte el nivell de compromís que vol tenir el país amb els investigadors en formació: múscul i motor de la recerca.

DESCARREGA’T EL MANIFEST EN PDF AQUÍ

Comments are closed.